Аграрне право. Задачі.

Код роботи
— Г-0812144
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 17
Мова
— Українська
20 грн

Зміст

Задача №1
Задача №2
Задача №3
Список використаної літератури

Задачі

1

Фермерське господарство “Акрополь” орендувало в селі земельну ділянку для вирощування сільськогосподарської продукції. Згодом голова фермерського господарства вирішив змінити цільове призначення земельної ділянки і самовільно почав будівництво крамниці на ній. Голова сільської ради надіслав письмове попередження з вимогою привести земельну ділянку у відповідність до норм чинного законодавства. Однак його вимоги проігноровані, внаслідок чого голова сільської ради звернувся до суду з позовом про дострокове розірвання договору оренди землі.
Визначте коло прав і обов’язків користувачів земельних ділянок. Чи є дії голови фермерського господарства правомірними? Вирішіть справу.

2

До селищної ради звернувся Д. із клопотанням про безоплатну передачу йому у власність земельної ділянки для створення ставка та штучного водоспаду площею 0, 15 га. Селищна рада відмовила у наданні земельної ділянки, мотивуючи тим, що для зазначеної мети дану ділянку можна придбати лише за договором купівлі-продажу. Вважаючи рішення незаконним, Д. самостійно розпочав зняття та вивезення ґрунту із вказаної земельної ділянки.

Вирішіть справу.

Визначте підстави виникнення права приватної власності для громадян.

3

Приватному підприємству “Агропромбуд” за результатами аукціону надано в оренду земельну ділянку для будівництва адміністративної будівлі. Орендар за договором суборенди передав частину земельної ділянки в користування приватному підприємству “Стелсі” для розміщення кондитерського цеху. Представник Державної інспекції сільського господарства України звернувся до суду з позовом про розірвання договору оренди і вилучення земельної ділянки у зв’язку з її нецільовим використанням.

Вирішіть справу. Охарактеризуйте інститут орендного землекористування.