Учасники господарських відносин: поняття, проблеми класифікації

Код роботи
— Г-0804169
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 29
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

ТЕОРЕТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
Учасники господарських відносин: поняття, проблеми класифікації
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
Задача №1
Задача №2
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Задачі

Задача №1
Загальними зборами акціонерів ВАТ «Сонола», що були скликані за ініціативою наглядової ради, останній делегувалося право призначати склад правління, а правлінню – приймати рішення про створення філій, представництв та дочірніх підприємств ВАТ.
Що таке виключна компетенція загальних зборів АТ? Чи є правомірним рішення загальних зборів про делегування відповідних повноважень іншим органам АТ?
Задача №2
Між ЗАТ «Прогрес» (підрядник) та ТОВ «Старт» (замовник) був укладений договір на переробку деревини зі строком дії з 1 січня 2007 р. до 31 грудня 2007 р. Під впливом підрядника, що використав своє монопольне становище, замовник був вимушений у лютому 2008 р. укласти додаткову угоду до договору, згідно з якою вартість робіт, виконаних у 2007 р., у кілька разів збільшили. Протягом 2007 р. розрахунки проводилися по заздалегідь узгоджених сумах, і до 31 грудня 2007 р. замовник повністю розрахувався з підрядником. У березні 2008 р. підрядник подав до господарського суду позов про стягнення з замовника підвищеної вартості робіт відповідно до додаткової угоди.
Яке правове значення має умова про строк в господарському договорі? Чи можуть змінюватися умови договору після закінчення строку його дії? Вирішіть спір.