Тринадцятирічний Сашко за участь у телевізійних передачах отримав винагороду у сумі 40 грн..

Код роботи
— Г-0802274
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 10
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

ЗАВДАННЯ №1
ЗАВДАННЯ №2
ЗАВДАННЯ №3
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Задачі

ЗАВДАННЯ №1
Тринадцятирічний Сашко за участь у телевізійних передачах отримав винагороду у сумі 40 грн.. За ці гроші він купив маркер та калькулятор. Батьки Сашка, вважаючи, що він нерозумно витратив гроші, бо в сім’ї вже є декілька калькуляторів та маркер, віднесли покупки до крамниці, вимагаючи від директора повернення грошей. Директор відмовився задовільнити їх вимогу, пояснюючи, що хлопчик зробив покупку за власні гроші, якими неповнолітні вправі розпоряджатися самостійно. Вирішіть справу.

ЗАВДАННЯ №2
Два товариства з обмеженою відповідальністю, приватне підприємство  і троє громадян прийняли рішення про створення відкритого акціонерного товариства «Статус», яке буде здійснювати роботи по будівництву жилих будинків. Засновників акціонерного товариства цікавить ряд питань:
1. В якій формі вони повинні укласти між собою договрі? Які права та обов’язки засновників акціонерного товариства можуть бути в ньому закріплені?
2. З якого часу акціонерне товариство вважається створеним?

ЗАВДАННЯ №3
Під час виступу на республіканському телебаченню президент страхової компанії «Траст-інвест» зауважив, що його фірма займає провідне становище на ринку страхових послуг України. На відміну від неї деякі інші фірми, наприклад, страхова компанія «Ікар», не забезпечує інтересів своїх клієнтів, проводить пасивну політику і не має авторитету серед страхових компаній.
Через деякий час компанія «Ікар» звернулася до суду з позовом, в якому просила суд своїм рішенням зобов’язати фірму «Траст-інвест» спростувати поширені по телебаченню відомості, бо вони не відповідають дійсності, а крім цього порочать ділову репутацію фірми «Ікар», чим завдають їй значних збитків. Яке рішення повинен винести суд?