Методи психологічного впливу на засуджених.

Код роботи
— Г-0818067
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 22
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Теоретичні питання
1. Правосвідомість, ознаки правосвідомості.
2. Історичні погляди на природу злочинності.
3. Методи психологічного впливу на засуджених.
Практичні завдання
Список використаної літератури

Задачі

Завдання 1
Засуджений М. відвідував сеанси індивідуальної психологічної корекції, спрямовані на усунення кримінальних ціннісних орієнтації й формування готовності до законослухняної поведінки на волі. На думку психолога, психокоррекційні заходи проходили успішно.
На завершальній стадії психокоррекційної роботи (після дев'ятого сеансу) засуджений став хмурим, мовчазним, а один раз уночі скоїв спробу суїциду, але був урятований черговим нарядом. Свій учинок засуджений пояснив тим, що «йому жахливо соромно за те, як він жив на волі, і подальшого сенсу життя він не бачить».
Питання:
1. Чим, на ваш погляд, могли бути викликані негативні психологічні зміни засудженого, хоча, на думку психолога, він застосовував методи, що дають тільки позитивний ефект?
2. Чи несе психолог відповідальність за долю своїх клієнтів, і якщо так, то яку?

Завдання 2
Картавін і Семенов, підозрюваний в груповому зґвалтуванні, поміщені в одну камеру ізолятору тимчасового утримання. Слідчий, дізнавшись цієї помилки, застосував такий прийом. Він почав систематично викликати раніше судимого Картавіна на допит і затримувати його в кабінеті декілька часів. Коли Семенов цікавився о чому допитували Картавіна, останній відповідав: "Так, слідчий дрібниці різні виявляв, але я нічого не сказав". Слідчий продовжував викликати Картавіна і кожного разу затримував його на все більш довгий час. Семенов же нервував, знаходячись в камері. Наприкінці він не витримав і потребував, щоб його викликали на допит. На допиті слідчий спитав у нього: "Як у Вас з'явився намір зґвалтувати дівчину?" Семенов відповів, що йому запропонував це скоїти Картавін.
Питання:
1. Яку має назву метод психологічного впливу, застосований слідчим, і на що він спрямований?