Характеристика стану атомної енергетики в Україні

Код роботи
— Г-0811110
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 24
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

1. Характеристика стану атомної енергетики в Україні
2. Правовий режим використання, відтворення та охорони надр
Тестове завдання
3. Задачі:
Задача 1
Задача 2
Список використаної літератури

Задачі

Задача 1
На виділеній фермеру Д. Герасименко площі земель, що становлять єдиний масив, у постійне користування надано 4,8 га лісових угідь.
Фермер Д. Герасименко, який раніше працював трактористом у колгоспі, поділив вказанні угіддя в чотири функціональні зони: для заняття лісовим господарством, рекреаційною діяльністю, для розміщення сінокосів, пасовищ та вуликів.
З цією метою він уклав угоду з 5 працівниками сусіднього сільськогосподарського підприємства «Сойра» і передав їм вказані лісові угіддя у довгострокову оренду разом з 40 вуликами.
У зв'язку з тим, що працівники Салан та Віолін своєчасно не здали вилучені кошти за проданий мед фермер Д. Герасименко розірвав з ними вказану угоду і звернувся до суду про повернення незаконно привласнених коштів та лісових угідь.
Районний суд відмовив у задоволенні позову, вважаючи його непідсудним. Фермер Д. Герасименко на це рішення подав касаційну скаргу до обласного суду.
Встановити коло суспільних .
Чи є законним рішення районного суду?
Вирішити справу.

Задача 2
Керівники кооперативу "Олімп" розпорядилися вивезти на берег річки сміття та інші відходи, зібрані під час прибирання території кооперативу.
Весною, під час повені, це сміття попало в річку, що призвело до її забруднення та загибелі риби.
Чи можливо керівників кооперативу притягти до відповідальності?
Яку відповідальність несуть особи винні в порушенні законодавства в галузі охорони використання і відтворення тваринного світу?