Екологічні правопорушення - поняття і система

Код роботи
— Г-0811111
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 17
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

ВСТУП
1. ПОНЯТТЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ
2. СИСТЕМА ЕКОЛОГІЧНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ
ВИСНОВОК
ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Задачі

Задача №1
За рішенням міської Ради народних депутатів у приватну власність гр. Кирилюку В.О. передано 18 га земель для обслуговування житлового будинку.
Через рік він з дозволу органів архітектури придбав ще частину будинку в розмирі 80 кв. м., яку подарував своїй донці Кротовій З..
Остання звернулась до міської Ради народних депутатів із заявою про виділення та передачу їй у власність, як самостійному власникові, земельної ділянки у розмирі 0,15 га за рахунок вільних земель міської забудови.
Міська Рада народних депутатів відмовила у передачі земельної ділянки у власність, через те, що новозбудована частина будинку міститься на земельній ділянці переданій у свій час її батькові у приватну власність. Вільних земель поблизу будинку немає.
А землі міської забудови передаються лише особам які не забезпечені житлом і не мають на праві власності іншої земельної ділянки. Не погодившись з цим Кротова З. звернулася до суду.
Визначте коло суспільних правовідносин.
Підготувати та обґрунтувати рішення суду.
Вирішити справу.

Задача №2
Для проведення державної експертизи проекту розміщення та складування відходів виробництва районною держадміністрацією було створено експертну групу.
Перед групою було поставлене завдання ретельно вивчити матеріали розміщення та провести натурні обстеження з тим, щоб виключити будь-які негативні зміни навколишнього природного середовища у процесі реалізації проекту, обґрунтувати позитивний висновок експертизи, враховуючи, що розміщення полігонів відходів дає можливість залучити значні кошти для будівництва кількох житлових будинків, гуртожитків та   інших об'єктів соціальної й інженерної інфраструктури.
Для продуктивної роботи комісії були створені відповідні умови: на час проведення експертизи членів комісії розмістили для проживання у приміському санаторії з посиленим харчуванням, їм була надана необхідна інформація та технічні засоби дослідження, оплата у розмірі середнього 6-ти місячного доходу.
Висновки експертів було підготовані у 30 денний строк. Однак у процесі підготовки загального висновку експерти Волинець і Сенчик дали негативну оцінку об'єктам екологічної експертизи. Рішенням райдержадміністрації за 20 невиконання умов угоди вони було відсторонені     від     проведення екологічної експертизи і до складу екологічної комісії включено інших експертів. Це рішення зазначені експерти оскаржили до суду. Визначити коло суспільних правовідносин. Яке рішення має ухвалити суд? Вирішити справу.

задача №3
Виробниче акціонерне товариство "Полімер" звернулося до районної державної адміністрації з клопотанням видати дозвіл на поховання та знищення за межами міста промислових відходів та сумішей отруєних речовин. Районна державна адміністрація прийняла рішення про виділення 12 га земель для поховання та утилізації промислових відходів і надання їх у користування АТ "Полімер".
Начальник управління по земельних ресурсах області, встановивши факти надання земель у користування для зазначеної мети, виніс постанову про притягнення глави районної державної адміністрації до адміністративної відповідальності. Ця постанова була скасована головою обласної державної адміністрації.
Визначить коло суспільних правовідносин.
Чи правомірні дії глави обласної адміністрації?
Вирішіть справу.