Особливості еколого-правової відповідальності за порушення вимог екологічної безпеки

Код роботи
— Г-0811112
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 18
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Вступ
1. Еколого-правова відповідальність в галузі екологічної безпеки
2. Особливості кримінально-правового механізму захисту екологічної безпеки
Висновок
Практична частина
Список використаної літератури

Задачі

Задача №1
Працівники сектора екологічного контролю на кордоні під час перевірки транспортних засобів та вантажу, що перетинали кордон, виявили відсутність дозволу на ввезення в Україну хімічних сполук і речовин та висновків на це спеціальної експертизи.
Імпортер зазначеного вантажу надав сертифікат на вказану продукцію, визначивши, що законодавством його країни проведення екологічної експертизи вказаної продукції не передбачається.
Керівник сектора екологічного контролю на кордоні запропонував імпортеру звернутися до екологічної лабораторії на кордоні, яка за відповідну компенсацію проведе екологічну експертизу та підготує висновок, необхідний для отримання дозволу на ввезення хімічної продукції. Останній відмовився, посилаючись на відсутність у договорі із замовником зазначених умов.
Визначити коло суспільних правовідносин.
Обґрунтувати правомірність дій суб 'єктів цих правовідносин.
Вирішіть справу.

Задача  № 2
Під час розгляду виконкомом проекту плану земельно-господарського устрою міста прокурор району заперечував проти того, щоб землі міста диференціювалися на земельні ділянки міської забудови, загального використання, присадибні землі, земля промисловості, транспорту та сільськогосподарського використання.
На думку прокурора району, така структура земель міста була передбачена застарілим генеральним планом, який в сьогоднішніх умовах не відповідає чинному земельному законодавству. До того ж, на його погляд, правовий режим зазначених земель законодавством не визначено, а тому запропонований проектувальний підхід буде обмежувати права нових власників земель і землекористувачів. Отже, беручи це до уваги, план земельно-господарського устрою має визначити режим використання відтворення та охорони земель міста, виходячи з їх поділу за формами власності та користування.
Пропозиція прокурора району не знайшла схвалення у представника будівельно-архітектурного відділу, органу по земельних ресурсах та головного санітарного лікаря.
За рішення виконкому план земельно-господарського устрою було затверджено. Прокурор району опротестував це рішення як незаконне.
Визначити коло суспільних правовідносин.
Чи є протест прокурора району обгрунтованим?
Вирішити справу.