Група громадян пенсіонерів звернулася до місцевих органів

Код роботи
— З-001-00247
Тип роботи
— Задача
Мова
— Українська
8 грн.
Будьте уважні: в законодавство України постійно вносяться зміни!!!

Зміст

Група громадян пенсіонерів звернулася до місцевих органів Мінприроди із скаргою на діяльність спільного українсько-австрійського підприємства "Кріоприлад". У своїй скарзі вони вказали, що протягом значного часу це підприємство інтенсивно експлуатує технологічне устаткування, забираючи азот з атмосферного повітря для виготовлення приладів. На їх думку, це призводить до суттєвого зниження якості атмосферного повітря та негативного впливу на їх здоров'я і навколишній ландшафт.

Через систематичне головокружіння кільком з них доводилось викликати невідкладну швидку медичну допомогу. Придбані ними кисневі подушки тільки ускладнили стан здоров'я. Очевидним фактом стало пожовкле листя у палісаднику, де вони відпочивають, наявність значної частини сухостійних дерев у липні місяці.

Оскільки у процесі перевірки ці факти підтвердилися, місцевий орган Мінприроди поставило вимогу про отримання спеціального дозволу на використання атмосферного повітря для виробничих потреб "Кріоприладу". Однак керівник підприємства відмовився від цього заходу, зазначивши, що підприємство діє згідно із затвердженим і зареєстрованим статутом, має дозвіл на здійснення підприємницької діяльності, своєчасно сплачує податки. Використання ж атмосферного повітря у всьому світі є загальним без будь-яких обмежень, а тому вимоги держуправління екологічної безпеки є безпідставними.

Місцевий орган Мінприроди ухвалил рішення про зупинення діяльності підприємства "Кріоприлад".

Визначити коло правовідносин.

Надайте   характеристику   права   загального   і   спеціального   природокористування. Вирішити справу.