Директор Гонорівського цукрового заводу Митько прийняв рішення про

Код роботи
— З-001-00248
Тип роботи
— Задача
Мова
— Українська
8 грн.
Будьте уважні: в законодавство України постійно вносяться зміни!!!

Зміст

Директор Гонорівського цукрового заводу Митько прийняв рішення про початок приймання цукрового буряка від прилеглих сільськогосподарських підприємств, не чекаючи здачі в експлуатацію підприємства після повного технічного переоснащення.

Отримавши інформацію про початок роботи Гонорівського цукрового заводу, директор підприємства-конкурента Моївського цукрового заводу Кукіль звернувся до прокуратури району із заявою від свого імені з проханням перевірити факт відповідності діяльності Гонорівського цукрового заводу вимогам законодавства. Прокурор району виніс припис про припинення діяльності Гонорівського цукрового заводу у зв’язку з порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Директор Митько звернувся до суду з скаргою на неправомірні дії прокурора та судовим позовом до Кукіля про втручання в господарську діяльність його підприємства та недобросовісну конкуренцію. Аргументуючи свою позицію він вказував на те, що підприємство переробку буряка не починало, а приймальний пункт являється самостійним структурним підрозділом підприємства. Крім того вся проектна документація на переоснащення заводу пройшла екологічну експертизу, випробовування нового обладнання теж пройшли нормально. А введення в дію відклалося через хворобу одного з членів комісії, що повинна була прийняти в експлуатацію підприємство. В той же час, через дії прокуратури та Кукіля його підприємству завдано значних матеріальних збитків.

Вирішіть справу по суті. Яке рішення повинен прийняти суд.

Додаткове завдання: Охарактеризуйте поняття та порядок проведення екологічної експертизи.