Спільним рішенням садівничих товариств "Ольвія" і Термес" на ділянці

Код роботи
— З-001-00251
Тип роботи
— Задача
Мова
— Українська
8 грн.
Будьте уважні: в законодавство України постійно вносяться зміни!!!

Зміст

Спільним рішенням садівничих товариств "Ольвія" і Термес" на ділянці суміжних невикористовуваних земель було створено ставок загального користування і рекреаційного призначення. Навколо цієї водойми було посаджено парк, розміщено майданчики для дитячих атракціонів, літні намети платних послуг побутового призначення та влаштовано "стежки здоров'я".

Враховуючи, що члени садівничого товариства Термес" перестали здавати виручені кошти в касу товариства "Ольвія", останнє на своїх зборах змінило цільове використання водойми на частині їх земельної ділянки. Ставок було перегороджено і зариблено, зелені насадження вирублено для будівельних потреб товариства, а земельну ділянку стали використовувати під колективний сад.

Товариство "Гермес" звернулося з позовом до суду про відшкодування збитків, заподіяних зміною цільового використання земель. У позові зазначалося, що значні витрати на створення території рекреації були витрачені ними, зокрема по створенню водойми, рекреаційному обслуговуванню населення та здійсненню касових операцій.

Визначити коло суспільних правовідносин;

чи підлягає позов задоволенню?

вирішити справу.