За наслідками комплексної перевірки додержання природо ресурсного законодавства акціонерною компанією по виробництву цементу

Код роботи
— З-001-00254
Тип роботи
— Задача
Мова
— Українська
8 грн.
Будьте уважні: в законодавство України постійно вносяться зміни!!!

Зміст

За наслідками комплексної перевірки додержання природо ресурсного законодавства акціонерною компанією по виробництву цементу встановлено. що за час приватизації підприємства допускається систематичні викиди неочищених відходів в атмосферне повітря, система фільтрів, особливо у вечірній і нічний час, відключається з метою заощадження електроенергії. Тільки за 2 місяці поточного року через порушення техніко-екологічних нормативів, кількість викидів зросла у 4 рази, мали місце порушення гігієнічних регламентів навколишнього та виробничого середовища.

Враховуючи те, що акціонерна компанія виступала одним із засновників спільної англо-української фірми по виробництву та реалізації високоякісного цементу за кордон, обмеживши тим самим його постачання на внутрішній ринок, на вимогу населення органи екологічного контролю анулювали дозвіл (ліцензію)на спеціальне видобування корисних копалин, які використовуються у процесі виробництва цементу.

Вважаючи таке рішення незаконним, акціонерна компанія звернулася з позовом до Вищого господарського суду.

Встановити характер правовідносин.

Визначити учасників процесу.

Вирішити справу.