Проблеми трансформації принципів міжнародного екологічного права в законодавство України

Код роботи
— Г-0811118
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 23
Мова
— Українська
20

Зміст

ВСТУП
1. ЕКОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ
2. ДЖЕРЕЛА МІЖНАРОДНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО ПРАВА ТА ЙОГО ПРИНЦИПИ
3. ПРОБЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ПРИНЦИПІВ МІЖНАРОДНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ДО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ
ВИСНОВОК
ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Задачі

Задача 1.
Працівники сектора екологічного контролю на кордоні під час перевірки транспортних засобів та вантажу, що перетинали кордон виявили відсутність дозволу  на ввезення в Україну хімічних сполук і речовин та висновків спеціальної експертизи.
Імпортер зазначеного вантажу надав сертифікат на вказану продукцію, відзначивши, що законодавством його країни, проведення екологічної експертизи  вказаної продукції не передбачається.
Керівник сектору екологічного контролю на кордоні запропонував імпортеру звернутися до екологічної лабораторії на кордоні  компенсацію проведе екологічну експертизу та підготує висновок необхідний для отримання  дозволу на ввезення хімічної продукції. Останній відмовився посилаючись на відсутність у договорі із замовником зазначених умов.
Визначити коло суспільних правовідносин.
Обґрунтувати правомірність дій суб’єктів цих правовідносин.
Вирішіть справу.

Задача 2.
Під час розгляду виконкому проекту плану земельно-господарського устрою міста прокурор району заперечував проти того, щоб землі міста диференціювалися на земельні ділянки міської забудови, загального використання, присадибні землі, землі промисловості, транспорту та сільськогосподарського використання.
На думку прокурора району, така структура земель міста була передбачена застарілим генеральним планом, який в сьогоднішніх умовах не відповідає чинному земельному законодавству. До того ж, на його погляд, правовий режим зазначених земель  законодавством не визначено, а тому запропонований проектувальниками підхід буде обмежувати права нових власників земель  - землекористувачів. Отже, беручи це до уваги, план земельно-господарського устрою має визначити  режим використання, відтворення і охорони земель міста виходячи з їх поділу за формами власності та користування.
Пропозиція прокурора району не знайшла схвалення у представника архітектурного відділу, органу по земельних ресурсах та головного лікаря.
За рішенням виконкому план земельно-господарського устрою було затверджено. Прокурор району опротестував це рішення як незаконне.
Визначити коло суспільних правовідносин. Чи є протест прокурора району обґрунтованим. Вирішити справу.
Я вважаю, що протест прокурора не є обгрунтованим.

Задача 3.
Під час обговорення на сесії обласної Ради народних депутатів основних напрямків соціально-економічного розвитку регіону, група депутатів висловила сумнів щодо деяких положень обговорюваного документа. Зокрема вказувалось на доцільність закріплення пріоритету економічного розвитку, роздержавлення основних засобів виробництва, в тому числі природних і сировинних ресурсів, збереження включно заповідного фонду території, введення плати за використання природних ресурсів як універсального засобу мотивації діяльності нормативних засад стягнення плати у межах встановлених правилами природокористування.
Рішення обласної Ради народних депутатів вказаний документ був схвалений. Прокурор області вніс протест проти рішення, вважаючи, що воно не базується на вимогах чинного законодавства.
Визначити коло суспільних правовідносин. Чи підлягає протест задоволенню. Вирішити справу.