Принципи цивільного процесуального права

Код роботи
— Г-0821153
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 17
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Вступ
1. Поняття, значення і система принципів цивільного процесуального права
2. Поняття і характеристика галузевих принципів цивільного процесу
Висновок
Задача №1
ЗАДАЧА №2
Список використаної літератури

Задачі

ЗАДАЧА №1
Шевченковський районний суд м. Києва затвердив мирову угоду у справі за позовом Степаненко та інших до редакції газети “Всеукраїнські відомості” про відшкодування моральної  шкоди, у п. 6  якої зазначено: “У разі невиконання відповідачем пунктів 3 або 4 цієї угоди за позивачем залишається право на подачу позовної заяви до редакції газети “Всеукраїнські відомості” про збільшення розміру відшкодування завданої моральної шкоди у зв’язку з невиконанням мирової угоди”, а у п.7 “у випадку порушення цієї вимоги угоди винна сторона буде зобов’язана сплатити штраф у розмірі 100 мінімальних неоподаткованих мінімумів заробітної плати, які діятимуть на день порушення  цього пункту угоди. Кінцевий рахунок по сплаті штрафу, при його оплаті у термін, що буде перевищувати десять днів з дня рахунку вказаної ставки на день виплат”.
Проаналізуйте дії суду з точки зору реалізації принципів цивільного процесуального права. В яких нормах ЦПК України цей принцип закріплено?

ЗАДАЧА №2
Поліщук Н.П. звернулася до суду з позовом на Радик Л.А. про встановлення батьківства по відношенню до її сина народженого після їх спільного проживання в січні 1999 р., вказавши що відповідач добровільно не визнає себе батьком дитини.
Окружний суд Комсомольського району м. Херсона відмовив в прийнятті позовної заяви, яка не підлягає розгляду в суді. Відповідає вимогам закону така відмова?
Скласти позовну заяву.