Що таке предмет доказування? Чи правильно позивачка вказала предмет доказування? Хто і як визначає предмет доказування в цивільному судочинстві України?

Код роботи
— Г-0821157
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 11
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

ЗАДАЧА №1
ЗАДАЧА №2
КОНТРОЛЬНЕ ПИТАННЯ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Задачі

ЗАДАЧА №1
Семенова подала позов про виселення Грищука - її чоловіка за тих підстав, що він фактично залишив сім'ю, живе з іншою жінкою, у якої є своя двокімнатна квартира. Таким чином площею він буде забезпечений. В позовні заяві вона також вказала, що на свої вимоги забрати свої речі, він відмовляється це зробити, періодично приходить додому провідати доньку.
Що таке предмет доказування? Чи правильно позивачка вказала предмет доказування? Хто і як визначає предмет доказування в цивільному судочинстві України?

ЗАДАЧА №2
Петренко звернувся з апеляційною скаргою, в якій просив рішення суду про стягнення з нього 1500 гри. на користь маслозаводу скасувати. На підтвердження своєї скарги Петренко вказав, що суд грубо порушив його процесуальні права: про день слухання справи його не повідомили, і справу заслухали у його відсутності, його письмове клопотання про допит двох свідків суд залишив без відповіді. Крім того, знайомлячись з документами бухгалтерії маслозаводу після розгляду справи, він знайшов три накладні, пропущені ревізором, прийняття до уваги яких значно зменшило б суму стягнення.
Які процесуальні порушення пропустив суд першої інстанції? Чи можуть бути представлені нові докази до апеляційного суду? Чи можуть бути допитані свідки в апеляційному суді? Про порушення якої вимоги до судового рішення свідчить пред'явлення нових доказів? Яке своє повноваження повинен реалізувати апеляційний суд?

КОНТРОЛЬНЕ ПИТАННЯ
Прокурор пред'явив позов на захист прав та інтересів Письменної про стягнення на її користь аліментів з її двох синів. Письменна заперечувала проти слухання справи, просила провадження закрити, посилаючись на те, що вона є позивачкою, а не прокурор.
Як повинен поступити суд? Хто є позивачем у справі? Яким принципом треба керуватися при вирішенні цього питання?