Позов як засіб забезпечення права на судовий захист

Код роботи
— Г-0821194
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 17
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Вступ
1. Право на судовий захист цивільного права та інтересу
2. Позов у цивільному процесі: загальна характеристика
3. Умови реалізації права на пред’явлення позову
4. Способи захисту відповідача від пред’явленого позову
Висновок
Список літератури
Практичне завдання

Задачі

№1
До Білозерського районного суду Херсонської області звернулися гр. Резнікова Н. з позовом про виселення із сумісної державної квартири її колишнього чоловіка Резнікова А. В позовній заяві вона зазначила, що Резніков А. після розірвання шлюбу, зловживає спиртними напоями, вчиняє бійки, за що тричі притягався до адміністративної відповідальності.
1. Визначте предмет доказування у цій справі. Яка з обставин впливає на визначення предмета доказування у даній ситуації?
2. Які факти повинна довести кожна із сторін.

№2
ЗАТ «Херсонські комбайни» пред’явило до суду позов до Бондаренка про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок взаємодії джерел підвищеної небезпеки, посилаючись на те, що винним у ДТП є відповідач, який порушив пп. 12 і 13.1 Правил дорожнього руху України та визнаний винним постановою суду за правилами КпАП України.
1. Складіть Ухвалу про відкриття провадження у справі.
Додаткові запитання:
1. Чи має якесь процесуальне значення для позивача наявність постанови суду про притягання Бондаренка до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.
2. У який термін суд повинен вирішити питання про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі.
3. Яка різниця в правових наслідках між ухвалою про відмову у відкритті провадження у справі і ухвалою про повернення позовної заяви.