Відшкодування шкоди, заподіяної незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду

Код роботи
— Г-0821210
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 18
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

ТЕОРЕТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
Відшкодування шкоди, заподіяної незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
Завдання 1
Завдання 2
Завдання 3
Список використаної літератури

Задачі

Завдання №1
У лютому 2001 року у Бойка було викрадено пальто. У квітні 2004 року він порбачив своє пальто у Бакурова. У травні Бойко пред’явив позов до Бакурова про витребування свого пальто. Бакуров проти позову заперечував, посилаючись на те, що купив пальто на ринку, що може підтвердити його дружина та син і крім того, Бойко пропустив строк позовної давності.
Яке рішення і на яких підставах повинен винести суд?

Завдання №2
Сатанєєв, що збирав протягом багатьох років колекцію монет, вирішив розпродати її, розділивши зібрані ним монети по країнах, в обігу яких вони знаходяться. Відповідно до кожної країни припадала однакова за вартістю кількість монет. Руднєв, що відвідав Сатанєєва, виявив бажання набути якусь з серій монет, пообіцяв оплатити покупку через 10 днів коли він розраховував отримати заробітну плату. В обумовлений день зарплата була отримана і Руднєв прийшов за покупкою. До цього часу він вирішив, що купить монети, що знаходяться в обігу у Південно-Африканській республіці. Проте саме ці монети виявилися вже проданими. Від одержання іншої залишеної йому серії монет він відмовився і вважав вільним себе від будь-яких зобов’язань. Сатанєєв відправив колекцію Руднєву поштою і через суд зажадав її оплатити, оскільки вважав, що право вибору предмета виконання за укладеним договором належить йому.
Хто правий в цьому спорі?

Завдання №3
В 1998 р. Чебукіна, яка була вагітною від Белан, уклала шлюб з Михайловим. Через 5 місяців народилася дитина, яку Михайлов погодився записати на своє ім’я, розуміючи, що батьком є інша особа. Через 10 місяців Михайлов звернувся до суду з заявою про розірвання шлюбу і про скасування запису в акті громадянського стану про батьківство. Чебукіна проти розірвання шлюбу і скасування запису заперечувала, оскільки вважала, що Михайлов зобов’язаний піклуватися про дитину, оскільки свого часу згодився стати її батьком.
Чи має право суд розірвати шлюб і анулювати запис про батьківство.