Виконавче провадження, практичні завдання.

Код роботи
— Г-0833018
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 13
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Задача №1
Задача №2
Задача №3
Список літератури

Задачі

Задача №1
Кожухов пред'явив до Івашкіна позов про витребування майна із чужого незаконного володіння. Витребувалась ікона, яка, як обґрунтовував Кожухов, в свій час була викрадена із його квартири. Рішенням Білгород- Дністровського міського суду Одеської області позов було задоволено, коли рішення вступило в законну силу був виданий, виконавчий лист і рішення було виконано - ікона була повернута Кожухову, який через визначений час продав її. Касаційним судом, який розглядав справу в касаційному порядку, рішення було відмінено і справа була направлена на новий розгляд. При новому розгляді справи міський суд в позові відмовив.
Який порядок провадження повороту виконання рішення? Як провести поворот виконання рішення в даній ситуації?

Задача №2
Господарським судом на підставі рішення був виданий наказ АКБ "Інвестбанк-" про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю і "Омега" п'ятидесяти тисяч гривень в якості  суми неповерненого кредиту та процентів по ньому, згідно з кредитним договором. Стягувач направив виданий господарським судом наказ в банк, де знаходився розрахунковий рахунок боржника, для стягнення присуджених коштів в безспірному порядку. Однак банк боржника повернув наказ господарського суду з вказаним наказом державному виконавцю по місцю знаходження боржника з проханням про звернення стягнення на інше майно боржника у зв'язку з відсутністю у нього грошових коштів. Однак державний виконавець відмовився виконати прохання стягувана, мотивуючи це тим, що, по-перше, господарський суд, який видав наказ повинен сам прийняти міри до виконання винесеного ним рішення, по-друге, оскільки було винесено рішення про стягнення грошових коштів, а їх не виявилось, то стягувач, якщо бажає добитися виконання за допомогою державного виконавця, повинен звернутися в районний суд загальної юрисдикції з клопотанням про змінення порядку виконання рішення.
Наскільки обгрунтована відмова державного виконавця?
Складіть проект скарги на дії державного виконавця.

Задача №3
По цивільній справі Дуднику було, видано виконавчий лист, в якому було зазначено: "Вселити Дудника Віктора Даниловича з сім'єю в одну, із кімнат в квартирі 8 по вул. Київській. 12".
Який установлений законодавством порядок видачі виконавчих листів? Чи вірно оформлений виконавчий лист по даній справі? Як виправити недоліки виконавчого листа?