Права та обов'язки судового експерта

Код роботи
— Г-0836018
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 20
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Теоретичне завдання: Права та обов’язки судового експерта
Практичне завдання
Список літератури

Задачі

Завдання № 1
За заявою завідуючого складом КСП «Комунар» уночі зі складу здійснено розкрадання насіннєвого зерна. Оглядом місця події встановлено наступне.
Один із металічних стрижнів, на якому кріпилася поперечна металева рейка із замком, вирваний з місця кріплення в обв'язці двері. Поряд із місцем кріплення на поверхні двері є об'ємний слід тиску. Дужка другого навісного замка перепиляна. На землі під замком виявлено металеву стружку.
На рукоятці двері виявлено два чітких сліди пальців руки. У куті складу, де на підлозі розсипано порошкоподібне добриво білого кольору, є слід - відшарування взуття для правої ноги. Усередині складу, де розташовано зерно, виявлено мішок, який не належить робітникам складу. Мішок вироблений із тканини синього кольору, має латки з тканини чорного кольору, які пришиті машинним швом.
Від краю двора в напрямку автодороги на зораному полі виявлено об'ємний слід коліс, копит коня, ланцюжок слідів з 8 чітких слідів взуття.
Завдання: які об'єкти необхідно надати на експертизу? Які судові експертизи необхідно призначити? Сформулюйте питання в постанові про призначення експертиз.
Завдання № 2
На автодорозі Мелітополь-Одеса скоєно розбійний напад на водія автомобіля ВАЗ-2106 Петренка. З автомобіля вилучено саморобну кулю, пиж у вигляді уривків газети, картонну прокладку. При огляді місця події виявлено стріляну гільзу.
Через 2 тижня на цієї ж траси знайдено автомобіль ГАЗ-24, в якому знаходився труп водія з наскрізною вогнепальною раною шиї. З автомобіля вилучено саморобну кулю, пиж у вигляді уривка паперу, на якому є машинописний текст, картонну прокладку; поблизу автомобіля - стріляну гільзу.
У якості підозрюваних затримано братів Дьоміних. При обшуку їх оселі виявлено споряджені патрони, кулі в банці, порох, прокладки, мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці, саморобний пристрій, який схожий за формою на пістолет із трубкою у вигляді ствола.
Завдання: які об'єкти необхідно надати на експертизу? Які судові експертизи необхідно призначити? Сформулюйте питання в постанові про призначення експертиз.