Доказування та докази у цивільному процесі

Код роботи
— Г-0821213
Тип роботи
— Контрольна
Сторінок
— 18
Мова
— Українська
20 грн.

Зміст

Вступ
1. Поняття, мета і межі доказування у цивільному процесі
2. Поняття судових доказів. Класифікація доказів. Доказові факти. Поняття засобів доказування у цивільному процесі. Розподіл між сторонами обов’язку по доказуванню. Правові презумпції (поняття, значення)
Висновок
3. Практичне завдання
Список використаної літератури

Задачі

Задача №1
Лещенко подала позов до Власової про виселення її через неможливість сумісного проживання. Позивачка зазначила, що відповідачка систематично ображає її непристойними словами. Для підтвердження своїх пояснень Лещенко просила викликати свідками Нілову і Баранову, сусідок по квартирі, і подала характеристику, в якій зазначалося, що позивачка є добросовісною працівницею.
Відповідачка Власова подала до суду медичну довідку про те, що вона хвора на гіпертонію, а також довідку з місця роботи, що вона виконує виробничий план, але створює в колективі конфліктні ситуації.
Які факти мусить довести кожна сторона? Чи є в даному випадку доказові факти і чи може суд ними скористатися? Які засоби доказування можуть бути використані у цій справі

Задача №2
Пасюк подала позов до Линьова про встановлення батьківства і стягнення аліментів на дочку Олену і просила задовольнити її вимоги, посилаючись на те, що була з відповідачем у близьких стосунках: більше року він приходив до неї у гуртожиток, що можуть підтвердити її подруги Смих та Іванова. За висновком судово-акушерської експертизи вона завагітніла у період зустрічей з відповідачем, а за висновком судово-біологічної експертизи батьківство відповідача щодо її дитини не виключається. Відповідач проти позову заперечував, посилаючись на те, що, хоча й мав з позивачкою близькі стосунки, батьком бути не міг, оскільки у момент зачаття перебував у відрядженні.
Які факти підлягають доказуванню? Які факти має доказувати кожна сторона? Які засоби доказування можуть бути використані у цій справі?